top of page
  • vanbeurdenellen

De paardenbloem

Bijgewerkt op: 7 jul. 2022



De lente is eindelijk in het land en daarmee komen ook de eerste bloemen op.

Zalig hoe alles opnieuw kleur krijgt!


Een heel voedzame bloem die nu volop in bloei komt, is de paardenbloem. De paardenbloem heeft een nogal negatieve reputatie als onkruid, maar eigenlijk is ze super gezond!


Ze is voedzaam, geneeskrachtig en werkt zuiverend, zowel fysiek als mentaal.

Paardenbloemen bevatten namelijk heel wat vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, B1, B2, ijzer en magnesium.


Maar hoe voeg je paardenbloemen nu best toe aan je recepten? De groene blaadjes kan je gewoon rauw eten en toevoegen aan je slaatje of je soep. Voor de bloem blaadjes zijn er oneindig veel mogelijkheden, bijvoorbeeld in pannenkoeken, limonade of confituur.


En als bonus zijn paardenbloemen zuiverend voor de lever, dus perfect voor een lentezuiveringskuur. De natuur voorziet wat we op dit moment van het jaar nodig hebben, dus geen toeval dat de paardenbloem nu in bloei staat.


Smakelijk!





Dit artikel verscheen in licht aangepaste versie eerst op de Instagram-pagina van annemiejansen en het origineel kan je daar ook nalezen.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page