top of page
  • vanbeurdenellen

Je huis als spiegelDit artikel verscheen eerst op annemiejansen.be en het origineel kan je daar ook nalezen.


Dat je huis een spiegel is, kwam voor veel van mijn volgers als een verrassing, daarom heb ik er deze blogpost over geschreven.


De dingen die in je huis gebeuren, zeggen iets over jouzelf en dat is juist hetzelfde als bijvoorbeeld voor je relatie, je lichaam of je auto. Dat zijn ook allemaal spiegels. Zoals ik het aanvoel, is je huis een spiegel van jezelf en van de mensen die in het huis wonen, jouw gezin. Daarnaast is je tuin of je stuk grond een spiegel van jouw entourage, ofwel de mensen die niet in jouw huis wonen maar er wel bij horen. Je netwerk dus.


Ik zal enkele voorbeelden geven om het wat duidelijker te maken.

Bijvoorbeeld als de batterij van je auto plat is, juist op het moment dat je dringend weg moet. En misschien heb je ook nog een tweede auto, waar dan net op dat moment ook iets mis mee is. Zoiets is natuurlijk geen toeval en kan er op wijzen dat jouw eigen batterij ook plat is en dat je misschien ergens niet naartoe wil waar je toch naartoe moet.


Zelf heb ik het een keer voorgehad dat ik een kraan had die lekte en na verloop van tijd begon mijn toilet ook door te stromen. Dat ging duidelijk over water dat wou stromen maar dat niet kon. Dat was een spiegel voor verdriet dat ik niet toeliet, dus kwam het er via die weg uit. Ik heb die kraan gefikst door mijn eigen verdriet toe te laten. Dat is ondertussen 6 maanden geleden, maar met die kraan heb ik geen problemen meer gehad.


Ik heb ook gemerkt dat sleutels en sloten een spiegel zijn voor letterlijk jezelf op slot doen of afschermen. Zo kwam ik in mijn praktijk al tegen dat mensen hun tuinpoortje niet meer op slot kregen. Dat is dan een mooie spiegel van hoe deze personen geen angst meer hadden om zichzelf voor hun eigen entourage open te stellen.

Problemen met elektronica gaan dan weer vaak over je eigen besturingssysteem of over jezelf besturen en communiceren.


Ik kan zo nog heel veel voorbeelden geven, maar je kan ook het boek lezen van Christiane Beerlandt, die heeft gechanneld wat heel wat signalen in huis en tuin zouden kunnen betekenen. Hou er rekening mee dat dezelfde signalen misschien niet altijd voor iedereen dezelfde betekenis hebben, dus je kan het natuurlijk ook zelf proberen in te voelen. Beschouw de uitleg in het boek eerder als een indicatie of een puzzelstukje wanneer iets uw aandacht trekt.

Een aantal van mijn volgers vroegen zich af wat het betekent als er ongewenste dieren in huis zitten, zoals bijvoorbeeld spinnen. Eerst moet je jezelf eens afvragen waarom die dieren voor jou ongewenst zijn? Voor mij is een spin geen ongedierte en mogen ze er zijn. Een spin houdt namelijk je huis mee gezond. Dus als ik een spin tegenkom, doe ik daar een babbeltje mee en bedank ik ze voor het werk dat ze doet.


Ook van ander ‘ongedierte’ heb ik geen schrik. Als een muis of een mier hallo komt zeggen, voelt dat dier toch duidelijk dat het iets moet komen zeggen. Dus doe daar maar een babbeltje mee en vraag wat ze jou komt tonen. Want vanaf het moment dat het er wel mag zijn en de boodschap heeft doorgegeven, hoeft het daar niet meer te zijn en komt het automatisch in orde. Dat is een goede manier om met die signalen en spiegels om te gaan.


Een andere vraag die ik veel heb gekregen ging over wanorde en wat het betekent als je een rommelig huis of kamer hebt die je precies niet op orde kunt krijgen. Hier is het volgens mij wel duidelijk dat het gaat over jezelf op orde krijgen. Als je veel rommel in jouw huis toestaat, laat je waarschijnlijk ook veel rommel toe in jezelf.


Dat is wel een spiegel die werkt in 2 richtingen, je kunt het probleem namelijk langs twee kanten aanpakken. Als je je huis opruimt of opkuist, ruim je ook zaken in jezelf op. En andersom, als je zaken in jezelf aanpakt en opruimt, wordt je huis waarschijnlijk minder rommelig.


Een rommelig huis gaat in mijn ogen ook over prioriteiten. Mijn huis en hoe dat erbij ligt heeft echt een hoge prioriteit. Ik kan namelijk moeilijk functioneren als het er rommelig bij ligt. Dan heb ik het niet over poetsen, maar wel over overzicht en ruimte op een manier die voor mij werkt. Mijn huis krijgt dus een bepaalde prioriteit van mij en op zich is dat een spiegel. Ik heb er namelijk geen enkel probleem mee om mezelf een bepaalde prioriteit te geven.


Als het voor jou moeilijk is om de rommel in jouw huis een bepaalde prioriteit te geven, ga dan ook eens kijken naar wat dat zegt over de prioriteit die je jezelf geeft.

Tot slot wil ik nog aangeven hoe ik zelf met dit soort signalen omga. Natuurlijk kan je heel ver gaan in het interpreteren van de signalen die je huis jou geeft, maar je moet het zeker niet kapot analyseren.


Ik ga zelf ook niet elk miniem detail in mijn huis uitspitten, ik kijk eerder naar de dingen die opvallen. Heel vaak is het ook zo dat ik voel dat een bepaald signaal in mijn huis past in iets groters en dat ik dezelfde energie tegenkom in contact met bepaalde mensen. Dus dat signaal in mijn huis is dan een extra puzzelstukje om er achter te komen wat er gaande is en wat ik te doen heb.


Dus analyseer niet elk signaal in detail, maar neem het wel mee in de flow van je leven en in je persoonlijke groei.


Ik hoop dat deze blogpost veel verduidelijkt heeft en anders kan je ook de video bekijken op Instagram die ik hierover gemaakt heb!

Deze blog is geschreven door copywriter Ellen Writes en gebaseerd op Annemie’s Instagram live video.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page